Vanaf 17 september tot 30 oktober staat in Bibliotheek Zuidwolde een deel van de tentoonstelling Kinderen met een ster.

De tentoonstelling is vernoemd naar het gelijknamige boek van Martine Letterie. In deze tentoonstelling staan kinderen centraal die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork hebben geleefd. Dit sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020: En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Deze tentoonstelling hebben wij in bruikleen van Kamp Westerbork. Je kunt de tentoonstelling bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Boeken die je bij deze tentoonstelling kunt lezen zijn Kinderen met een ster en Groeten van Leo, beide geschreven door Martine Letterie.

kinderen met een ster

Reserveer Kinderen met een ster bij de bibliotheek

Lees Kinderen met een ster als e-book

groeten van leo